17.8.2011 Lappi-Hunajalle huomiota mediassa – hunajamme ovat kuin viiniä


* Ilmainen kahvi tilamyymälä Pyörnillä elokuun ajan kaikille hunajan ostajille *


Viime viikkoina Lappi-Hunajan väellä on riittänyt kiirettä hunajan linkouksen, purkituksen ja mehiläistenhoidon lisäksi myös toimittajarintamalla. Tiedotusvälineitä kiinnostaa yhä enemmän kotimaiset erikoiselintarvikkeet sekä Lappi-Hunajan kohdalla myös mehiläisten siirtotarhaus. Pienyritysten ja perheyritysten tuotteet koetaan laadukkaammiksi ja luonnonmukaisiksi. Tämän vuoksi myös suuret elintarvikejätit joutuvat kiinnittämään entistä enemmän huomiota siihen, mitä ainesosia tuotteet sisältävät. Kuluttajista on tullut aiheellisesti vaativampia; aidot maut ovat in lisäaineet ja kevyttuotteet out.

Lappi-Hunaja on jo useita vuosia panostanut lajihunajiin ja alueellisiin erikoisuuksiin, joita pystymme tuottamaan pitkäjänteisen kehitys- ja tutkimustyön ansiosta. Perheyrityksen juuret juontavat 40-luvulle asti ja olemme edelleen lähes ainoa hunajatuottaja Suomessa, joka panostaa erikoistuotantoon tavallisen kaupassa myytävän pulkkihunajan sijaan. Hunajamme ovat kuin viiniä. Lajihunajat ovat jo itsessään ainutlaatuisia, mutta jokaisesta vuosikerrasta tulee erilainen riippuen kesän ja alueen olosuhteista (mm. maaperä, kosteus, auringon valonmäärä, talven ja kesän vaihdoksen nopeus). Näin ollen hunajan maku, koostumus ja väri vaihtelevat monien tekijöiden summana.

Jo muutama viikko sitten mehiläishoitajaamme Pasi Seikkulaa haastateltiin radioon mehiläisten siirtotarhauksesta. Syksy on sadonkorjuun aikaa, niin myös hunajarintamalla ja uuden sadon tuotanto kiinnostaa aina mehiläispesiltä purkkiin asti. Maanantaina 15.8. ilmestyi Länsi-Suomessa ruoka-aiheinen juttu Lappi-Hunajan lajihunajista ja mehiläistarhauksesta. Samainen lehtijuttu ilmestyy tämän ja ensi viikon aikana kymmenessä Alma Median julkaisussa (mm. Satakunnan Kansa ja Aamulehti). Tämän lehtijutun voi käydä lukemassa Lappi-Hunajan Internetsivuilla osoitteessa: www.lappi-hunaja.fi/pdf/LS_15.8.2011.pdf

Eilen toimittaja Pertti Pitkonen YLE:ltä vieraili televisiokameransa kanssa Lappi-Hunajan tiloissa ja tutustui hunajan tuotantoon ja siirtotarhaukseen ja haastatteli mehiläishoitaja Pasi Seikkulaa. Juttu ilmestyi YLE2 kanavan uutisissa tiistai-iltana 16.8. ja se on katsottavissa kuukauden ajan Yle Areenan nettisivuilla osoitteessa: areena.yle.fi/video/1313512901376

Mediahuomion kunniaksi Lappi-Hunaja kutsuu kaikki asiakkaat tutustumaan tilamyymälä Pyörnin (Sahamäentie 1, 27230 Lappi) tuotevalikoimaan sekä esillä olevaan lasiseen mehiläispesään. Jokainen hunajan ostaja saa tämän kuun ajan Pyörniltä ilmaisen kahvikupposen. Asiakkaamme ovat jälleen osallistuneet tuotepakettimme arvontaan markkinoilla ja Lappi-Hunajan kotisivuilla. Tällä kertaa tuuri kävi kahdella porilaisella Timo Kainulaisella ja Marika Sukevalla. Onnea voittajille!

 
Normaali tekstikoko   Isompi tekstikoko

Nettikauppa

Myymälä & Kahvila

Kuvagalleria

Lehtileikkeet