<-Takaisin ajankohtaisiin
04.12.2020 - Lappi-Hunajan Kanervahunajakana

Kanervahunajalla ja currysinapilla kuorrutettu broileriLoppukesän lyhenevät päivät saivat mehiläisemme pörräämään kanervankukissa. Kanervahunajan koostumus muistuttaa hyytelöä, ja sen voimakkaan metsäinen maku on herkullinen lisä esimerkiksi teehen, koska hunajainen maku tulee silloin paremmin läpi juomassa. Kanervahunajan koostumus on myös omiaan levitettäväksi keksien tai leivän päälle.

Keittiön ihmelapsemme ovat olleet taas vauhdissa ja testailleet erilaisia hunajareseptejä jaettavaksi. Skotlantilaista perinneohjetta mukaileva reseptimme kuorruttaa kokonaisen broilerin kanervahunajalla ja currysinapilla ♥

Lappi-Hunajan Kanervahunajakana

  • Kokonainen kana
  • 0,5 dl ruokaöljyä tai sulatettua voita
  • 75 g Kanervahunajaa
  • 75 g Karhunkämmen-sinappia (tai sinappia ja curryjauhetta)
  • Valkosipulia pilkottuna tai valkosipulijauhetta (maun mukaan)
  • Suolaa ja pippuria

Aseta kana uuninkestävään vuokaan. Sekoita muut ainekset keskenään ja kaada kanan päälle. Peitä vuoka foliolla ja paista 200-asteisessa uunissa tunnin ajan. Kuorruta kana perusteellisesti vuoan pohjalle valuneella liemellä ja laita vuoka uuniin ilman foliota vielä puoleksi tunniksi, jotta kana ruskistuu. Tarjoile kana perunamuusin ja vihannesten kanssa.

Follow us on:

Tilaa uutiskirje

Voit voittaa "Lapin lumoissa" hunajapaketin (arvo 101 euroa)!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla uutuuksista, kampanjoista ja markkinatapahtumista. Uutiskirjeen voi peruuttaa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Lue lisää