Hunajaa voi käyttää moneen eri tarkoitukseen, aivan kuten sokeriakin. Kyse onkin useimmiten tottumuksesta eli emme ole vain tottuneet käyttämään hunajaa, minkä vuoksi kaipaamme sille jotakin erityistä käyttötarkoitusta. Useimmiten sokerikippo pidetään näkösällä keittiössä, joten näin kannattaa tehdä myös hunajapurkin kanssa, jottei sen käyttö unohdu. Älä siis piilota hunajaa kaapin pohjalle, vaan jätä se esille mausteiden tapaan ja ota osaksi monipuolista jokapäiväistä ravintoa.
Hunajaa ei tarvitse laittaa yhtä paljon kuin sokeria, jotta saa aikaan saman tasoisen makeutuksen. Hunajassa on lisäksi noin 20% vähemmän kaloreita kuin valkoisessa sokerissa, joten makeutus hoituu vähemmillä kaloreilla ja terveellisemmin.
Tässä muutamia käyttövinkkejä:
Sellaisenaan
Nauti teelusikallinen hunajaa jälkiruokana aterian jälkeen. Hunaja auttaa sulattamaan ruoan ja käyttämään sen sisältämät ravintoaineet täydellisemmin elimistösi hyväksi.
Teessä, kahvissa tai muissa juomissa
Erityisesti maustetuilla hunajilla saa ihania makuelämyksiä erilaisiin juomiin.
Urheillessa
Sekoita urheilujuomapulloon hiukan hunajaa. Se antaa energiaa urheilusuorituksen aikana ja auttaa palautumaan suorituksen jälkeen.
Mausteena ruoanlaitossa
Hunaja on makeaa ja hapanta ja se sopii maustamaan vaikkapa liharuokia, wok-ruokia ja kastikkeita.
Lisäkkeissä
Salaatinkastikkeissa
Juuresten kanssa
Hunaja antaa juureksille kiiltoa, parantaa väriä ja lisää makua.
Marjojen pakastamisessa
Voit valuttaa hunajaa marjojen päälle tai tehdä niistä valmiiksi sosetta. Varsinkin riistaruokien kanssa soseutetut hunajamarjat sopivat hyvin.
Aamupalan kanssa
Murojen, viilin, jogurtin, puuron, juuston tai paahtoleivän päällä. Entäpä marjainen tai hedelmäinen smoothie hunajan kanssa?
Jälkiruokien maustajana
Hunaja ohukaisten, vohvelien ja pannukakkujen päällä on ehdottomasti nam! Kokeile myös hunajaa jäätelön tai rahkan päälle, samoin marjaisiin ja hedelmäisiin jälkiruokiin.
Leivonnassa
Hunajalla makeutetut leivonnaiset pysyvät tuoreina pidempään. Korvaa osa sokerista hunajalla.
Leivonnaisten voitelussa
Voitele uunituoreet sämpylät ja leivonnaiset hunaja-maitoseoksella.
Tilaa uutiskirje
Voit voittaa 93 euron hunajapaketin!
Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla uutuuksista, kampanjoista ja markkinatapahtumista. Uutiskirjeen voi peruuttaa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.
Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota sinulle tiettyjä palveluja ja parantaa käyttäjäkokemustasi. Hyväksy evästeet suorituskyvyn optimoimiseksi.Lue lisää
Välttämättömät evästeet auttavat tekemään verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivulla siirtymisen ja sivuston suojattujen alueiden käytön. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä. Välttämättömät evästeet eivät tallenna mitään yksittäiseen käyttäjään yhdistettäviä tietoja.
Markkinointievästeet
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustoilla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.
Tilastoevästeet
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivustojen kanssa keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Luokittelemattomat evästeet
Luokittelemme parhaillamme luokittelemattomia evästeitä yhdessä yksittäisten evästeiden tarjoajien kanssa.
Tilaa uutiskirje
Voit voittaa 93 euron hunajapaketin!
Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla uutuuksista, kampanjoista ja markkinatapahtumista. Uutiskirjeen voi peruuttaa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.