<-Takaisin ajankohtaisiin
12.02.2018 - Vinkkejä hunajan monipuoliseen käyttöön

hunajainen herkkuateriaHunajaa voi käyttää moneen eri tarkoitukseen, aivan kuten sokeriakin. Kyse onkin useimmiten tottumuksesta eli emme ole vain tottuneet käyttämään hunajaa, minkä vuoksi kaipaamme sille jotakin erityistä käyttötarkoitusta. Useimmiten sokerikippo pidetään näkösällä keittiössä, joten näin kannattaa tehdä myös hunajapurkin kanssa, jottei sen käyttö unohdu. Älä siis piilota hunajaa kaapin pohjalle, vaan jätä se esille mausteiden tapaan ja ota osaksi monipuolista jokapäiväistä ravintoa.

Hunajaa ei tarvitse laittaa yhtä paljon kuin sokeria, jotta saa aikaan saman tasoisen makeutuksen. Hunajassa on lisäksi noin 20% vähemmän kaloreita kuin valkoisessa sokerissa, joten makeutus hoituu vähemmillä kaloreilla ja terveellisemmin.

Tässä muutamia käyttövinkkejä:

  • Sellaisenaan
    Nauti teelusikallinen hunajaa jälkiruokana aterian jälkeen. Hunaja auttaa sulattamaan ruoan ja käyttämään sen sisältämät ravintoaineet täydellisemmin elimistösi hyväksi.
  • Teessä, kahvissa tai muissa juomissa
    Erityisesti maustetuilla hunajilla saa ihania makuelämyksiä erilaisiin juomiin.
  • Urheillessa
    Sekoita urheilujuomapulloon hiukan hunajaa. Se antaa energiaa urheilusuorituksen aikana ja auttaa palautumaan suorituksen jälkeen.
  • Mausteena ruoanlaitossa
    Hunaja on makeaa ja hapanta ja se sopii maustamaan vaikkapa liharuokia, wok-ruokia ja kastikkeita.
  • Lisäkkeissä
  • Salaatinkastikkeissa
  • Juuresten kanssa
    Hunaja antaa juureksille kiiltoa, parantaa väriä ja lisää makua.
  • Marjojen pakastamisessa
    Voit valuttaa hunajaa marjojen päälle tai tehdä niistä valmiiksi sosetta. Varsinkin riistaruokien kanssa soseutetut hunajamarjat sopivat hyvin.
  • Aamupalan kanssa
    Murojen, viilin, jogurtin, puuron, juuston tai paahtoleivän päällä. Entäpä marjainen tai hedelmäinen smoothie hunajan kanssa?
  • Jälkiruokien maustajana
    Hunaja ohukaisten, vohvelien ja pannukakkujen päällä on ehdottomasti nam! Kokeile myös hunajaa jäätelön tai rahkan päälle, samoin marjaisiin ja hedelmäisiin jälkiruokiin.
  • Leivonnassa
    Hunajalla makeutetut leivonnaiset pysyvät tuoreina pidempään. Korvaa osa sokerista hunajalla.
  • Leivonnaisten voitelussa
    Voitele uunituoreet sämpylät ja leivonnaiset hunaja-maitoseoksella.

Tilaa uutiskirje

Voit voittaa 93 euron hunajapaketin!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla uutuuksista, kampanjoista ja markkinatapahtumista. Uutiskirjeen voi peruuttaa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Lue lisää