company logo /

AJANKOHTAISTA

<- Takaisin ajankohtaisiin
12.04.2018 - Mehiläiset ovat aloittaneet sikiöinnin


talvimaisemaKirpeän kylmä ja aurinkoinen maaliskuu on hellinyt meitä ja saanut ihmiset sankoin joukoin hiihtoladuille ja nauttimaan talven riemuista ulkosalla. Vielä maaliskuun lopulla lunta oli reilusti keskimääräistä enemmän koko Suomessa, paikoitellen jopa enemmän kuin kymmeneen vuoteen.mehilaispesat kevaalla

Huhtikuun myötä lämpötilat vihdoin nousevat ja kuljemme kohti kevättä, mutta olemme jopa kuukauden jäljessä normaalista aikataulusta. Myöhäisestä keväästä huolimatta mehiläiset ovat aloittaneet sikiöinnin, eli uusien mehiläisten kasvattamisen. Pesien syksyiset siitepölyvarannot hupenevat ja pörriäiset odottavat jo innolla luonnon puhkeamista kukkaan.

Meidän mehiläishoitajammekin alkavat heräillä talviuniltaan. Ensimmäisiä tehtäviä pesillä on pohjien puhdistaminen ja ruokavarantojen tarkistaminen. Talvi on ollut rankka mehiläisille pitkän kylmän jakson ja myöhäisen kevään takia, joten lisäruokinta on tänä keväänä ollut tarpeen. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että olemme selvinneet vähäisillä talvitappioilla.

Follow us on:

Tilaa Lappi-Hunajan uutiskirje

Voit voittaa 60 euron arvoisen hunajaisen tuotepaketin!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla uutuuksista, kampanjoista ja markkinatapahtumista. Uutiskirjeen voi peruuttaa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Lisätietoja täältä ->