<-Takaisin ajankohtaisiin
12.04.2018 - Mehiläiset ovat aloittaneet sikiöinnin

talvimaisemaKirpeän kylmä ja aurinkoinen maaliskuu on hellinyt meitä ja saanut ihmiset sankoin joukoin hiihtoladuille ja nauttimaan talven riemuista ulkosalla. Vielä maaliskuun lopulla lunta oli reilusti keskimääräistä enemmän koko Suomessa, paikoitellen jopa enemmän kuin kymmeneen vuoteen.mehilaispesat kevaalla

Huhtikuun myötä lämpötilat vihdoin nousevat ja kuljemme kohti kevättä, mutta olemme jopa kuukauden jäljessä normaalista aikataulusta. Myöhäisestä keväästä huolimatta mehiläiset ovat aloittaneet sikiöinnin, eli uusien mehiläisten kasvattamisen. Pesien syksyiset siitepölyvarannot hupenevat ja pörriäiset odottavat jo innolla luonnon puhkeamista kukkaan.

Meidän mehiläishoitajammekin alkavat heräillä talviuniltaan. Ensimmäisiä tehtäviä pesillä on pohjien puhdistaminen ja ruokavarantojen tarkistaminen. Talvi on ollut rankka mehiläisille pitkän kylmän jakson ja myöhäisen kevään takia, joten lisäruokinta on tänä keväänä ollut tarpeen. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että olemme selvinneet vähäisillä talvitappioilla.

Tilaa uutiskirje

Voit voittaa 93 euron hunajapaketin!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla uutuuksista, kampanjoista ja markkinatapahtumista. Uutiskirjeen voi peruuttaa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Lue lisää