<-Takaisin ajankohtaisiin
21.06.2018 - Metsän eläviä ja mehiläistenhoitoa

karhuToukokuun lopulla siirsimme mehiläisiä täältä mehiläisten talvehtimispaikalta Länsi-Suomesta tuhat kilometriä napapiirille. Pitkällä matkalla pohjoiseen ehtii näkemään monenlaista metsän elävää ja tällä kertaa tien päällä ”tutkaan” osui 18 hirveä. Mehiläishoitajan näkökulmasta hirvet ovat säyseä eläin, sillä ne jättävät mehiläispesät rauhaan toisin kuin metsien kuningas karhu, joka suorastaan himoitsee hunajaa. 

mehilaishoitoaKarhukanta on kovasti lisääntynyt, mistä seuraa paljon ongelmia mehiläistarhoille. Me tuotamme Korpihunajaa alueilla, missä karhuja on runsaasti ja siellä mehiläisten pito ilman sähköaitoja on mahdotonta. Pari viikkoa sitten mehiläishoitajakolleegan pesillä kävikin todella iso yksilö teetättämässä selfien valvontakameraan hunajan tuoksuun hullaannuttamana.

Me mehiläistarhaajat olemme vähän itsekin tällaisia metsäläisiä. Kaikenlaiseen säähän ja maastoihin pitää tottua. Ja koska mehiläiset eivät vietä juhannusta eikä viikonloppuvapaita, niin sitä pitää itsekin olla työhön valmiina. Jos hunajaa alkaa yhtäkkiä tulemaan paljon, niin pitää mm. lisätä nopeasti kehälaatikoita.

Alkukesä onkin ollut tavanomaista vilkkaampi. Toukokuu oli vuosisatoihin lämpimin ja vähäsateisin. Suoraan sanoen hyppäsimme suoraan kesään, minkä vuoksi hunajan tulo alkoi jo toukokuun alkupuoliskolla ja sadonkorjuu alkoi ennätysaikaisin viikko sitten. Ensimmäisten linkousten jälkeen näyttäisi siltä, että vuoden tauon jälkeen saamme jälleen kauniin keltaista Keskiyön aurinko hunajaa, jonka pääsatokasveina ovat tänä vuonna voikukka ja mustikka.

Tilaa uutiskirje

Voit voittaa 93 euron hunajapaketin!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla uutuuksista, kampanjoista ja markkinatapahtumista. Uutiskirjeen voi peruuttaa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Lue lisää