<-Takaisin ajankohtaisiin
09.08.2018 - Mehiläishoitajan poika Risto uteliaana isänsä mehiläisistä

mehilaishoitajan poikaOnpahan ollut uskomaton hellekesä! Lämpö on tehnyt hyvää erityisesti Pohjois- ja Itä-Suomen hunajasadolle. Lännessä olemme kärsineet kuivuudesta, mikä taas on hivenen jarruttanut hunajan tuloa. Satokausi on kuitenkin ollut erittäin pitkä, mikä kokonaisuudessaan takaa hyvän ja monipuolisen hunajasadon. Helteen ansiosta saamme tänä vuonna myös erittäin korkealaatuista hunajaa.

hunajien variskaalaHellepäivät ovat tietäneet kiirettä kesää myös mehiläishoitajille. Laatikoita on pitänyt käydä lisäämässä niin lähellä kuin kaukana. Firman omistaja, mehiläishoitaja Pasi Seikkula on päässyt tavanomaista enemmän käytännöntöihin mehiläispesille. Myös Pasin pojan Riston (vähän alle 4 vuotta) uteliaisuus on herännyt mehiläisiä kohtaan ja pojalle hommattiin suojahaalari, jotta hän pääsee kurkkaamaan mehiläispesiin lähemmin. Hän tunnistaa jo mehiläisemon ja osaa jo rauhoittaa mehiläisiä savulla. Risto ei pelkää mehiläisiä ja mehiläiset vaikuttavat hänestä yhtä mielenkiintoiselta kuin Pasista aikoinaan pikkupoikana oman isänsä matkassa pesillä.

Kesällä 1979, kun Pasi täytti 12-vuotta, sai hän Into-isältään lahjaksi viisi ikiomaa mehiläispesää. Isällä oli varmasti taka-ajatuksena saada pojannulikasta kaveri mehiläispesien hoitoon. Ja niin siinä kävikin. Tosin eipä tainnut Into-isä tulla ajatelleeksi, että reilu vuosikymmen myöhemmin Pasi luopuu palkkatyöstään ja tekee mehiläistarhauksesta ammatin yrittäjänä. Milloinkahan Risto saa ensimmäiset omat mehiläispesät?

Tilaa uutiskirje

Voit voittaa 93 euron hunajapaketin!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla uutuuksista, kampanjoista ja markkinatapahtumista. Uutiskirjeen voi peruuttaa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Lue lisää