<-Takaisin ajankohtaisiin
23.02.2019 - Luonnon superfood on siitepöly

mehilainen ja siitepolypallerotIlmassa on ollut aikaisen kevään merkkejä. Edellisen kuun aikana sataneet lumisentit hupenevat silmissä. Vielä kuun alussa mehiläispesät olivat kauniin lumiverhon alla, mutta nyt tilanne on toinen. Talven tuiskut, äkilliset säätilan muutokset ja kutsumattomat vieraat voivat häiritä pesän rauhaa. Siksi mehiläishoitaja tekee tarkastuskäyntejä pesille talvellakin. Yleensä lopputalvesta tarhaaja lapioi lumen pesän edustalta, jotta paljastunut maa vahvistaisi kevätauringon lämpöä. Tilanteesta tulee kinkkinen, kun jo helmikuun lopulla lumet sulavat itsestään, ja mehiläisillä tulee kiire aloittaa puhdistuslento. Vielä ei olisi kevään aika.

Loppukesällä syntyneet työläiset muodostavat ilman kylmetessä kuningattaren ympärille ns. talvipallon. Siellä mehiläiset liikkuvat ja ruokailevat. Pallon ulommaiset mehiläiset ovat tiiviisti kiinni toisissaan ja kehittävät lämpöä liikuttamalla siipiään. Syksyllä hoitaja korvaa mehiläisten talviravinnokseen keräämän hunajan ruokintalaatikkoon laitetulla sokeriliuoksella. Lisäksi pesän ravinnoksi jätetään runsaasti siitepölyä sisältävä kennostokakku. Mehiläiset keräävät siitepölyä meden ohella toukkiensa valkuais- ja vitaaliaineravinnoksi. Vasuihin kerääntyneet siitepölypallot näkyvät usein keltaisina kokkareina.

siitepolya aamupalalleMyös ihmisille siitepöly on ravintorikas lisäke, luonnon superfood. Mehiläistarhaaja voi kerätä siitepölyä pesään asetettavalla keräimellä, johon siitepöly tippuu mehiläisen mennessä takaisin pesäänsä. Siitepölyä voi syödä sellaisenaan 1-3 teelusikallista päivässä. Sitä voi käyttää myös rahkan, puuron tai smoothien kanssa, ja se liukenee muutamassa tunnissa mehuun tai vesilasiin. Siitepölyä on tällä hetkellä saatavilla nettikaupassamme tarjoushintaan 7€ / 140g purkki. Lisätietoa siitepölystä voi käydä lukemassa mm. Suomen Mehiläishoitajain Liiton nettisivuilta: www.hunaja.net/muita-mehilaistuotteita/siitepoly

Tilaa uutiskirje

Voit voittaa 93 euron hunajapaketin!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla uutuuksista, kampanjoista ja markkinatapahtumista. Uutiskirjeen voi peruuttaa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Lue lisää