<-Takaisin ajankohtaisiin
26.04.2019 - Vauhdikas kevään alku mehiläisrintamalla

mehilaisiaHuhtikuun loppu on ollut yllättävän lämmin. Lämpötilat ovat kohonneet yli 15 asteen useana päivänä ja jopa yli 20 asteen lämpötiloja on mitattu. Puihin ja puskiin lehdet ovat tulleet ennätyksellisen aikaisin, maa vihertää ja linnut laulavat. Myös mehiläiset alkavat valmistautumaan kesän työrupeamaan. Mehiläishoitajat ovat kiertäneet tekemässä pesillä kevättarkistusta. He vaihtavat huonoja kehiä uusiin ja tarkistavat onko pesillä kaikki kunnossa mm. riittävät ruokavarat. Tähän mennessä 350 pesästä vain muutama on löytynyt kuolleena, joten talvesta on selvitty erittäin hyvin.paju

Kelit hellivät mehiläisyhteiskuntaa, ja mehiläiset keräävät innokkaasti siitepölyä uuden sukupolven mehiläisvauvojen ruokintaan. Siitepölystä vauvat saavat vitamiineja ja proteiinia, ja myöhemmin uudesta hunajasta hiilihydraatteja. Pesät on sijoitettu lähelle kevään ensi kukintoja kuten pajuja, mustikoita, leskenlehtiä ja leppiä. Varsinainen medenkeruu alkaa touko-kesäkuussa mustikan ja voikukan kukinnasta. Munasta mehiläiseksi matka kestää 21 vuorokautta. Kolmen viikon kuluttua voi syntyä jopa 1000-2000 uutta työmehiläistä päivässä. Kaiken kaikkiaan kaikissa pesissämme voi yhteensä syntyä 400000 uutta mehiläistä joka päivä.

Tilaa uutiskirje

Voit voittaa 93 euron hunajapaketin!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla uutuuksista, kampanjoista ja markkinatapahtumista. Uutiskirjeen voi peruuttaa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Lue lisää