<-Takaisin ajankohtaisiin
31.05.2019 - Ensimmäiset pesät siirretty Itä-Suomeen

keskiyon aurinkoLuonnolle kevään ja alkukesän vaihteleva sää on ollut hyväksi, sillä kukat kukkivat ja kaikkialla on kauniin vihreää. Myös mehiläiset ovat päässeet töihin, sillä siitepölyä on ollut runsaasti ja erityisesti voikukasta on kerätty mettä ahkerasti. Satokaudesta ei kuitenkaan voi sanoa vielä juuri mitään, sillä pidemmän ajanjakson säätä on vaikea ennustaa. Kaikesta huolimatta ensimmäiset pesät on jo kuljetettu Pohjois-Karjalaan. Näitä pesiä tarkkailemme etänä digitaalisten vaakojen ja mobiiliyhteyden avulla. Tällä tavoin saamme nopeasti tietoa siitä, kuinka paljon hunajaa alkaa tulemaan ja kannattaako pesiä siirtää lisää toiselle puolelle Suomea. Myös pohjoisen siirtokeikka on jo suunnitteilla. Tänä vuonna on tarkoitus siirtää ensimmäisen kerran pesiä aina Inariin asti. 

mustikkahunaja

Vaikkakin kesäsää voi olla oikukas ja lyhyt, mehiläistaloutemme valtteja ovat puhdas ja turmeltumaton luonto, mehiläishoitajien hyvä ammattitaito sekä tuotantovälineiden laadukkuus. Intensiivinen ja valoisa kesä mahdollistavat ainutlaatuisten hunajalajien tuottamisen. Pohjoinen karu luonto on järjestänyt kasvien kukkimisajat niin, että ne eivät mene pahasti päällekkäin. Siksi Suomessa on helpompi tuottaa lajihunajia kuin esimerkiksi Keski- ja Etelä-Euroopassa. Suomen luonto on lisäksi monipuolista ja alueelliset erot antavat myös oman lisävivahteensa. Tärkeimpiä hunajakasveja ovat maitohorsma, vadelma, valkoapila, rypsi, voikukka, mustikka, puolukka, kanerva, hilla, lehmus sekä monet puutarhakasvit ja viljelyskasvit kuten hunajakukka ja tattari.

Tilaa uutiskirje

Voit voittaa 93 euron hunajapaketin!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla uutuuksista, kampanjoista ja markkinatapahtumista. Uutiskirjeen voi peruuttaa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Lue lisää