<-Takaisin ajankohtaisiin
15.07.2019 - Lappi-Hunajan mehiläiset pörräävät nyt myös Inarissa

lapinpesatLappi-Hunajan mehiläiset pörräävät nyt myös pohjoisen kauniin luonnon helmassa Inarin Karhunpesäkiven maisemissa. Aluetta hallitsee Fennoskandian vanhin ikimännikkö, jonka iäkkäin puu on jopa 770 vuotta vanha. Alueen ainutlaatuinen erämaaluonto koostuu lumoavista metsäjärvistä, kallioisista vaaroista ja suoalueista. Puusto on pääasiallisesti harvaa ja maastoa koristaa mustikka, juolukka ja variksenmarjat. Mehiläispesät ovat olleet Inarissa 14. kesäkuuta alkaen. Enimmillään lämpötila on ollut 17 astetta, mutta tästä huolimatta hunajaa on kertynyt pesiin oikein hyvin. inarin pesat

Erityisesti mustikka on kiinnostanut mehiläisiä ja hillajänkien ollessa kukassaan ovat medenkeruureissut suuntautuneet hillankukkiin. Viimeisenä Lapin marjoista kukkii puolukka, jonka kukintaa me ja mehiläiset odottelemme vesi kielellä. Inari on todellista luomukeruualuetta ja tuloksena on yöttömän yön jalostamaa ylivoimaisen puhdasta hunajaa.

Inari on pohjoisin paikka, johon mehiläisemme ovat matkustaneet. Matkaa kertyy 1100km. Onneksi mehiläiset tottuvat helposti pitkiin reissuihin. Matkalla on välipysähdys, jolloin mehiläiset pääsevät yhdeksi yöksi ulos verryttelemään siipiään ja juomaan. Ennen pysähdystä pörriäiset ovat levottomia, mutta pysähdyksen jälkeen odottelevat rauhallisina seuraavaa kohdetta.

Tilaa uutiskirje

Voit voittaa 93 euron hunajapaketin!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla uutuuksista, kampanjoista ja markkinatapahtumista. Uutiskirjeen voi peruuttaa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Lue lisää