<-Takaisin ajankohtaisiin
21.08.2019 - Parveilu on mehiläisten luontainen tapa laajentaa elinpiiriä

parveiluaParveilu on mehiläisten luontainen tapa laajentaa elinpiiriään.  Kuningatar munii tuhansia munia päivässä ja kun lisääntynyt yhdyskunta ei enää mahdu kunnolla pesään, mehiläiset aloittavat parveiluvalmistelut, jonka seurauksena kuningatar ja osa työmehiläistä lähtevät etsimään uutta kotia. Ahtauden lisäksi parveilu voi johtua myös tekemisen tai sadon puutteesta.  Mehiläistarhaajat haluavat estää tämän, koska se merkitsee hunajantuotannon vähenemistä.  Tehtävämme on pitää pesät sellaisina, että mehiläiset viihtyvät niissä, eivätkä lähde karkuteille.

Tämä kesä jää historiaan ennennäkemättömänä vimmana parveilla. Syynä oli superhyvä kevään aloitus.  Mehiläismäärät nousivat huippuunsa ja joissakin pesissämme oli jopa 100000 mehiläistä.  Kylmä jakso helteiden jälkeen yhdistettynä suuriin mehiläismääriin aiheuttivat tarpeen parveilutarkastuksiin. Muutamat kiinniotetut parvet olivat poikkeuksellisen suuria.  Parven kiinniotossa tärkeintä on saada emo menemään pesään, muut mehiläiset seuraavat perässä.  Täällä meillä Länsi-Suomessa parveilu rauhoittui juhannusviikolla. Idässä ja pohjoisessa rauhoittuminen kesti viikon pidempään.

Tilaa uutiskirje

Voit voittaa 93 euron hunajapaketin!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla uutuuksista, kampanjoista ja markkinatapahtumista. Uutiskirjeen voi peruuttaa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Lue lisää