<- Takaisin resepteihin
Korpihunajalla höystetyt sienipiirakat

Sienipiiras Korpihunajalla höystettynäTässä yksi keino käyttää valmistaa sienisaaliista tarjottavaa vaikkapa illanistujaisiin: yhdistä syksyiseen reseptiin ihanaa Korpihunajaamme

Ainekset

• 500g voitaikinaa sulatettu
• Kaksi pientä tai yksi iso sipuli pilkottuna
• 400g mietoja sieniä käsiteltynä ja pilkottuna
• 2 rkl voita
• 0,5dl kuivaa valkoviiniä
• 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

• 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
• Suolaa
• 1 muna
• 1 rkl maitoa
• 250g juustoraastetta
• Korpihunajaa

Koristeeksi: Korpihunajaa ja timjamia

Tee näin:
Lämmitä uuni 225°C. Kuullota sipulit paistinpannulla yhdessä ruokalusikallisessa voita. Lisää sienet ja paista, kunnes (neste on haihtunut ja) sienet ruskistuvat. Lisää valkoviini ja anna kiehua, kunnes viini on imeytynyt sieniin. Lisää hienonnettu valkosipuli, timjami ja suolaa ja paista minuutin ajan. Poista pannu liedeltä.

Kauli voitaikinaa tarvittaessa ja leikkaa voitaikinalevyt sopivankokoisiksi ruuduiksi. Laita ruudut leivinpaperin päälle pellille. Lisää sienitäytettä ruutujen keskelle ja taita hieman kulmista, jotta saat muodostettua avoimen taskun. Sekoita maito ja kananmuna kulhossa vispilällä. Voitele leivonnaiset seoksella. Laita juustoraastetta piiraiden päälle.

Laita pelti uuniin ja paista 15–18 minuuttia, tai niin kauan, kunnes juusto on sulanut ja taikina on kullanruskeaa ja lehtevää. Jos taikina ei vaikuta kypsältä, pidennä paistoaikaa. Ota pelti uunista. Valuta piiraiden päälle Korpihunajaa ja ripottele hienonnettua timjamia koristeeksi ennen tarjoilua.

Tilaa uutiskirje

Voit voittaa 93 euron hunajapaketin!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla uutuuksista, kampanjoista ja markkinatapahtumista. Uutiskirjeen voi peruuttaa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Lue lisää