<- Takaisin resepteihin
Mustikkarahkapiirakka

Mustikkarahkapiirakka hunajalla sopii jokaiseen vuoden aikaan.Tämä on takuuvarma resepti, joka sopii jokaiseen vuoden aikaan. Kesällä voit käyttää tuoreita mustikoita ja talvella pakastemustikoita. Mikäli haluat sopivaa twistiä piirakkapohjaan, niin käytä luonnonhunajan sijaan erilaisia makuhunajia. Me kokeilimme eksoottisesti Jänkhäkunkkua (salmiakki-lakritsihunaja).

Pohja:

  • 100 g voita
  • 1 dl Kesähunajaa
  • 1 muna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte:

  • n. 3 dl mustikoita
  • 400 g maitorahkaa
  • 1 muna
  • 0,5 dl Korpihunajaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • n. 2 rkl perunajauhoja
  1. Pehmennä voi ja hunaja miedolla lämmöllä tai mikrossa.
  2. Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään.
  3. Sekoita kulhossa voi-hunajaseos tasaiseksi massaksi ja lisää joukkoon muna voimakkaasti sekoittaen.
  4. Lisää jauhoseos joukkoon.
  5. Painele valmis taikina voideltuun vuokaan (n.  27 cm halkaisija). Taikinan pitää olla sen verran kiinteää, että painelu käsin onnistuu ilman, että se tarttuu sormiin.
  6. Sekoita mustikat ja perunajauhot tasaisesti. Perunajauhot estävät mustikoiden vettymistä (varsinkin pakastemustikoiden).
  7. Lisää mustikat piirakkapohjan päälle.
  8. Sekoita hyvin keskenään rahka, hunaja, vaniljasokeri ja muna.
  9. Kaada seos mustikoiden päälle.
  10. Paista uunin keskitasossa hieman alle +200 asteessa n. 45 minuuttia.

Tilaa uutiskirje

Voit voittaa 93 euron hunajapaketin!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla uutuuksista, kampanjoista ja markkinatapahtumista. Uutiskirjeen voi peruuttaa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Lue lisää