<- Takaisin resepteihin
Perunaa uunissa tai hiilloksilla

Perunaa uunissa tai hiilloksilla höystettynä hunajallaKyllästyttääkö paistetut tai keitetyt perunat? Me kokkasimme kokonaisia perunoita takan hiilloksilla höystettynä hunajalla ja muilla mausteilla. Mikäli kodin nurkasta ei löydy takkaa, eikä grillikauden korkkaaminen vielä houkuttele niin yhtä lailla perunat voi laittaa uuniin, mutta tällöin niitä ei tarvitse kääriä folioon. Me käytimme reseptissä Taiga Lapland hunajaa, mutta mikä tahansa ihanista hunajistamme sopii perunoiden maustamiseen.

Ainekset:

 • Isoja tasakokoisia perunoita
 • Voita
 • Hunajaa
 • Sipulia
 • Basilikaa
 • Merisuolaa
 • Mustapippuria

Valitse perunoiden määrä oman tarpeen mukaan ja mausta oman maun mukaan

Valmistusohjeet:

 1. Ota voi huoneenlämpöön etukäteen, jotta siitä tulee levitteenomaista.
 2. Pese ja kuivaa perunat huolellisesti.
 3. Tee reikiä haarukalla ympäri perunoita.
 4. Leikkaa foliosta riittävän suuria paloja, jotta perunat saa käärittyä niihin kauttaaltaan. Mikäli teet perunat uunissa, voit laittaa ne myös isoon vuokaan ilman foliota.
 5. Levitä voita ympäri perunoita ja lisää suolaa.
 6. Lorauta perunoiden päälle hunajaa, lisää sipuli ja muut mausteet.
 7. Vaihtoehto 1: Kääri perunat huolellisesti folioon, ja laita hiilloksille. Hiilloksia pitää olla riittävästi, jotta perunat ehtivät kypsyä n. tunnin ajan. Perunoita pitää käännellä tasaisin väliajoin. Kypsyyden voi tarkistaa avaamalla pakettia varovasti patakintaan kanssa ja kokeilla perunaa haarukalla tai painelemalla.
  Vaihtoehto 2: Lämmitä uuni 200 asteeseen ja paista perunoita n. tunnin ajan. Kypsyyden voi tarkistaa kokeilemalla haarukalla.

Lopullinen kypsymisaika riippuu perunoiden koosta.

Täytteeksi sopivat tuorejuusto, jugurtti tai kermaviilipohjaiset täytteet, joihin voi lisätä esim. lohta, katkarapuja, kinkkusuikaleita tai kanaa. Raikasta makua saa maustamalla täytteen esim. sitruunalla, persiljalla ja muilla yrteillä. Muistathan myös lorauttaa täytteen maustajaksi lusikallisen hunajaa tai jotain jännittävistä hunajasinapeistamme 😉.

Tilaa uutiskirje

Voit voittaa 93 euron hunajapaketin!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla uutuuksista, kampanjoista ja markkinatapahtumista. Uutiskirjeen voi peruuttaa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Lue lisää