<- Takaisin resepteihin
Raparperipiirakka

Raparperipiirakka on suomalaisten oikea kesän herkku

Raparperipiirakka on suomalaisten oikea kesän herkku ja se sopii jokaisen kesäjuhlan kahvipöytään. Tässä ohjeessa ei käytetäkään ollenkaan sokeria vaan sokeri on korvattu kokonaan herkullisella hunajalla. Piirakanpohja saa ihanan vaniljaisen vivahteensa vaniljaviettelyksestä ja täyte taas makeutensa kesähunajasta. 

Muruseos:

  • 8dl vehnäjauhoja
  • 115g Vaniljaviettelystä
  • 2tl leivinjauhetta
  • 2tl ruokasoodaa
  • 250g sulaa voita

Pohjataikina:

  • 2/3 muruseoksesta
  • 200g kermaviiliä
  • 1kpl kanamuna

Täyte:

  • 1l raparperia
  • 500g maitorahkaa
  • 3rkl Kesähunajaa
  • 2kpl kanamunaa

Pinnalle:

  • 1/3 muruseoksesta

Valmistus:

  1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää sula voi.
  2. Jaa seos kahteen kulhoon. Seoksesta 2/3 käytä pohjataikinaan ja lisää siihen vielä keskenään sekoitetut kermaviili ja kanamuna.
  3. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle.
  4. Kuori ja pilko raparperit ja lisää ne pohjan päälle.
  5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte pohjan ja raparperien päälle.
  6. Ripottele lopuksi muruseosta piirakan päälle.
  7. Paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45min.
  8. Tarjoile raparperipiirakka vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.

Tilaa uutiskirje

Voit voittaa 93 euron hunajapaketin!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla uutuuksista, kampanjoista ja markkinatapahtumista. Uutiskirjeen voi peruuttaa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Lue lisää