<- Takaisin resepteihin
Hunajapupun unelmapiiras

Hunajan maku tulee ihanasti esiin paistetuissa, juustokakkumaisissa piiraissaHunajan maku tulee ihanasti esiin paistetuissa, juustokakkumaisissa piiraissa! Sokerin osuutta voi korvata hunajalla myös lähes missä tahansa muussa leivontareseptissä. Hunajalla makeutetut leivonnaiset pysyvät tuoreina pidempään. Korvaa osa sokerista hunajalla. Käytössä ¾ dl hunajaa vastaa yhtä desiä sokeria. Hunaja on kosteaa, joten vähennä reseptin nestemäärää hiukan.

Pohja:

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl sokeria
  • 100 g voita
  • 1 munankeltuainen

Täyte:

Koristeluun: Tuoreita marjoja ja Metsän kajastus -hunajaa

Koristele piirakka kauden tuoreilla marjoilla ja juoksevalla hunajalla

Pohjan valmistus: Sekoita jauhot ja sokeri. Lisää voi palasina ja nypi seokseen. Lisää keltuainen ja sekoita voimakkaasti, kunnes taikina muotoutuu. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa puolisen tuntia. Lämmitä uuni 225 C. Voitele ja jauhota n.24cm halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka. Painele taikina vuokaan niin, että taikinaa on hyvin reunoilla. Tue reuna alumiinifoliokaistaleella niin, ettei reuna pääse valumaan alaspäin paistamisen aikana. Esipaista pohjaa 10 minuuttia. Ota piirakkapohja uunista, poista foliosuikale ja jätä uuni päälle seuraavaa vaihetta varten.

Täyte: Vatkaa tuorejuustoa sähkövatkaimella. Lisää muut ainekset ja vatkaa täyte nopeasti tasaiseksi. Kaada täyte piirakkapohjan päälle. Paista uunin keskiosassa noin 25 minuuttia, peitä tarvittaessa reunat jos ne ruskistuvat liikaa. Anna piirakan jäähtyä ja koristele se kauden tuoreilla marjoilla ja juoksevalla hunajalla.

Tilaa uutiskirje

Voit voittaa 93 euron hunajapaketin!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla uutuuksista, kampanjoista ja markkinatapahtumista. Uutiskirjeen voi peruuttaa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Lue lisää