<- Takaisin resepteihin
Omenalastuja ja maukasta Uuden Ukon Kesytys -hunajaa

Hunajan lisäksi loistava puhtia antava välipala syksyn vaelluksille on kuivatut omenaviipaleet.Hunajan lisäksi loistava puhtia antava välipala syksyn vaelluksille on kuivatut omenaviipaleet. Omenoita voi kuivattaa miedolla lämmöllä uunissa, jos ei omista kasviskuivuria. Käytä omenoiden maustamiseen lempihunajaasi ja halutessasi suosikkimausteitasi. Me täällä maustamme omenaviipaleet ihanalla Uuden Ukon Kesytys -hunajallamme, joka on maustettu omenalla, kanelilla ja konjakilla! Myös Inkivääri-ihmeemme on upea makuelämys uunissa paahtuneiden omenoiden kumppanina.

  • Omenoita
  • Vettä
  • Sitruunamehua
  • Lempihunajaasi
  • Haluamiasi mausteita, kuten inkivääriä, kanelia, kardemummaa tai vaniljaa

Laita isoon kulhoon vettä ja purista sekaan sitruunamehua. Viipaloi omenat ohuiksi siivuiksi ja upota siivut sitruunavesikulhoon, jotta ne eivät tummu. Kaada sitruunavesi pois ja mausta omenaviipaleet lorauksella lempihunajaasi sekä ripottele halutessasi joukkoon erilaisia mausteita. Asettele viipaleet yksitellen pellille leivinpaperin päälle ja paahda 75-asteisessa uunissa yön yli (vähintään 8 tuntia). Laita uuninluukun väliin vaikkapa lusikanvarsi, jotta kosteus pääsee haihtumaan uunista. Mitä kuivempia lastut ovat, sitä paremmin ne säilyvät. Anna lastujen jäähtyä ja säilytä niitä kuivassa paikassa.

Tilaa uutiskirje

Voit voittaa 93 euron hunajapaketin!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla uutuuksista, kampanjoista ja markkinatapahtumista. Uutiskirjeen voi peruuttaa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Lue lisää