<- Takaisin resepteihin
Hunaja-Gazpacho (kylmä keitto)

Hunaja-Gazpacho (kylmä keitto)Kuumina kesäpäivinä ei aina tee mieli tehdä ruokaa tai syödä jotain kuumaa. Gazpacho on täydellinen ruoka tällaisiin päiviin, sillä se tarjoillaan kylmänä, mutta se sisältää tärkeitä vitamiineja ja ravinteita.

Ainekset kolmeen annokseen:

  • 500 g tomaatteja
  • 175 g paprikaa (vihreä tai punainen)
  • 125 g tuorekurkkua
  • 20 g sipulia
  • 0,5 dl tomaattimehua
  • 0,1 dl oliiviöljyä
  • 1 hyppysellinen valkosipulijauhetta
  • 2 rl Korpihunajaa
  • 1 pieni loraus etikkaa
  • 1 hyppysellinen suolaa
  • 1 hyppysellinen mustapippuria

Valmistusohjeet:

  1. Kuori tomaatit, poista siemenet ja paloittele (voit myös käyttää koko tomaatin). 
  2. Poista siemenet paprikoista ja paloittele. Leikkaa myös kurkku pieniin paloihin.
  3. Kuori sipuli ja leikkaa myös se pieneen paloihin. 
  4. Laita kaikki vihannekset kulhoon ja sekoita niihin oliiviöljy, tomaattimehu, valkosipulijauhe, hunaja, etikka, suola ja pippuri. Anna marinoitua n. 5 minuuttia. 
  5. Sekoita kaikki keskenään tehosekoittimella. Mikäli soppa tuntuu kovin paksulta, voit lisätä tomaattimehua.
  6. Säilytä keittoa jääkaapissa ja tarjoile kylmänä.

Tilaa uutiskirje

Voit voittaa 93 euron hunajapaketin!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla uutuuksista, kampanjoista ja markkinatapahtumista. Uutiskirjeen voi peruuttaa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Lue lisää