Pääsiäisenä leivomme mielellämme rahkapullia, mutta näitä pullia voi mainiosti tehdä myös ympäri vuoden. Kokeilimme lisätä reseptiin Korpihunajaa ja hunajaista hilloamme.
Taikina:
|
Täyte:
|
Voiteluun: 1 muna |
Sulata voi kattilassa.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja jos käytät kuivahiivaa niin 42 asteiseksi. Liuota hiiva maidon joukkoon. Käytä aluksi käsivispilää. Sekoita maitoon hunaja, kardemumma, vaniljasokeri ja suola. Aloita jauhojen lisääminen. Kun olet lisännyt noin puolet jauhoista, vatkaa käsivispilällä ilmavuutta. Vaivaa tämän jälkeen taikinaa kädellä. Lisää jauhoja noin desilitra kerrallaan. Lisää voisula, kun olet käyttänyt n. 2/3 jauhoista. Kun voisula on tasaisesti sekoittunut taikinaan, lisää vielä jauhoja tarvittava määrä, kunnes taikina on kimmoisaa. Vaivaa noin 10 minuuttia. Mieluummin vähän löysä kuin liian paksu taikina.
Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertaista. Kaavi taikina jauhotetulle pöydälle ja kahteen osaan käsittelyn helpottamiseksi. Leikkaa kumpikin osa yhtä suuriin paloihin (noin 10 palaa per puolikas). Älä käytä pöydällä liikaa jauhoja.
Pyöritä paloista käsien välissä kauniita pyöreitä pullia ja tämän jälkeen nosta ne pellille leivinpaperin päälle kohoamaan vielä n. 20 minuuttia. Jätä riittävästi tilaa pullien väliin.
Tee rahkaseos sekoittamalla vispilällä kaikki täyteainekset.
Kun pullat ovat kohonneet, paina kupilla tai juomalasilla voimakas syvennys kohonneisiin pulliin. Voitele pullien reunat kananmunalla, lisää keskelle teelusikallinen hilloa ja lusikoi rahkaseosta syvennykseen. Paista pullia 200 asteessa n. 12 minuuttia kunnes pullat ovat kypsiä.
Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla uutuuksista, kampanjoista ja markkinatapahtumista. Uutiskirjeen voi peruuttaa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.