<- Takaisin resepteihin
Lappi-Hunajan omenapiirakka

Hunajainen omenapiirakkaOmenat ovat oikea syksyn herkku. Parhaimpaan satoaikaan omenoita riittää laatikkokaupalla ja mikä olisikaan parempi tapa hyödyntää omenoita, kuin leipomalla niistä herkullinen hunajainen omenapiirakka. 

Ainekset:

  • 3 kananmunaa
  • 1,5dl sokeria
  • 1/3dl hunaja 
  • 150g voi sulaa
  • 1dl maitoa
  • 1/2dl vettä
  • 4dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • omenoita
  • kanelia

Valmistusohjeet:

  1. Vaahdota voi ja sokeri kulhossa. 
  2. Lisää munavaahtoon maito, vesi ja voi sula. 
  3. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan.
  4. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. Asettele päälle lohkotut omenat, sekä ripottele kanelia.  
  5. Paista 200 asteessa n. 25 min. 
  6. Valuta vielä kuuman piirakan päälle juoksevaa hunajaa.

Suosittelemme reseptin kanssa ajankohtaan sopivaa herkullista Syysillan ruska hunajaa!

Tilaa uutiskirje

Voit voittaa 93 euron hunajapaketin!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla uutuuksista, kampanjoista ja markkinatapahtumista. Uutiskirjeen voi peruuttaa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Lue lisää