<- Takaisin resepteihin
Kurpitsasämpylät

KurpitsasämpylätHerkulliset hunaja kurpitsasämpylät sopivat syksyyn ja erityisesti halloweeniin! Sämpylöihin hyödynnät kätevästi kaiverretun kurpitsan sisustan ja joten mitään ei mene hukkaan. Hunajan makeus ja kurpitsan pehmeä maku luovat yhdessä täydellisen syksyisen herkun, joka maistuu niin aamupalalla kuin iltapäivän kahvihetkessäkin. 

Ainekset:

  • 200 g koverrettua kurpitsaa
  • 1 dl vettä 1ps kuivahiivaa
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 4-5 dl vehnäjauhoja
  • 1/3 dl rypsiöljyä
  • 1 kananmuna

Ohje:

  1. Kaiverra kurpitsan sisältä sisusta pois. Laita kurpitsan sisus ja vesi kattilaan, ja keitä 15 minuuttia. Soseuta kypsynyt kurpitsa keitinveden kanssa sauvasekoittimella.
  2. Lisää jäähtyneeseen soseeseen kuivahiiva, suola ja hunaja. Sekoita jauhoja vähitellen joukkoon ja lisää lopuksi öljy.
  3. Kohota taikinaa liinan alla kulhossa noin 30 minuuttia. Leikkaa sillä välin paisto- tai puuvillalangasta noin 80 cm pituisia pätkiä.
  4. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina samankokoisiin osiin ja pyöritä niistä palloja.
  5. Aseta taikinapallo keskelle lankaa. Nosta langanpäät ylös ja risti ne kevyesti taikinan päällä. Pyöräytä taikinapallo ympäri ja risti langat uudelleen. Toista vielä kerran ja solmi narut yhteen. Tee näin kaikille sämpylöille.
  6. Kohota sämpylöitä vielä 15 minuuttia. Voitele kananmunalla ja paista uunissa 225 asteessa noin 8 minuuttia.
  7. Poista valmiista sämpylöistä narut varovasti.

Tarjoile sämpylät sellaisenaan tai voinokareen kera.

Tilaa uutiskirje

Voit voittaa 93 euron hunajapaketin!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla uutuuksista, kampanjoista ja markkinatapahtumista. Uutiskirjeen voi peruuttaa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Lue lisää