<- Takaisin resepteihin
Hunajaiset minttu-mutakakkumuffinit

Hunajaiset minttu-mutakakkumuffinit

Hunajaiset minttu-mutakakkumuffinit ovat täydellinen herkku mintun ja suklaan ystäville! Muffineissa on mintun tuoma raikkaus, hunajan makeus ja sisältä mutakakkumainen tahmea koostumus.

Ainekset:

  • 2 kpl kanamunia 
  • 1 dl sokeria
  • 100 g voita 
  • 150 g tummaa leivontasuklaata
  • 115 g mintuntippa hunajaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa

Kuorrutus:

  • 250 g mascarponea
  • 2 dl kuohukermaa
  • 0,5 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Ohje:

  1. Sulata voi ja suklaa ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
  2. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.
  3. Kaada sulanut voi ja suklaa munasokeri seokseen hunajan kanssa. Pehmitä hunajaa tarvittaessa mikrossa tai kuumassa vesihauteessa.
  4. Sekoita jauhot, ruokasooda ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos varovasti käännelleen taikinan joukkoon.
  5. Annostele taikina vuokiin. Paista uunin keskitasossa 200 asteessa 8-11min. Muffinien on tarkoitus olla reunoilta kypsiä ja sisältä taikinaisia.

Kuorrutus ohje:

  1. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. 
  2. Lisää joukkoon mascarpone ja sokerit. Vatkaa vielä hetki, kunnes seos on tasainen ja kuohkea.
  3. Kuorruta jäähtyneet muffinit.

Tilaa uutiskirje

Voit voittaa 93 euron hunajapaketin!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla uutuuksista, kampanjoista ja markkinatapahtumista. Uutiskirjeen voi peruuttaa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Lue lisää