<- Takaisin resepteihin
Hunajainen puolukkaleipä (kaksi leipää)

Hunajainen puolukkaleipäTässä ihana resepti hunajaiseen puolukkaleipään, jonka voimalla jaksaa keskittyä vaikka minkälaiseen työurakkaan.

Ainekset:

  • 250 g vettä
  • 15 g tuorehiivaa
  • 420 g vehnäjauhoja
  • 40 g ruisjauhoja
  • 60 g hunajaa
  • 120 g puolukoita
  • 10 g hienoa merisuolaa

Valmistus:

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon tuorehiiva.
  2. Lisää vehnäjauhot, ruisjauhot, hunaja ja puolukat. Vaivaa taikinaa noin 15 minuuttia.
  3. Lisää merisuola ja jatka vaivaamista noin 5 minuuttia.
  4. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan levätä 1½–2 tuntia huoneenlämmössä.
  5. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja jaa se kahteen osaan. Muotoile leivät pyöreiksi tai pitkulaisiksi ja nosta ne leivinpaperin päälle uuninpellille. Anna kohota vielä hyvin.
  6. Paista 200 °C uunissa noin 30 minuuttia.

Nauti leivästä vaikkapa graavilohen, omenahillon tai voinokareen sekä hunajan kera!

Tilaa uutiskirje

Voit voittaa "Lapin lumoissa" hunajasetin (arvo 93 euroa)!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla uutuuksista, kampanjoista ja markkinatapahtumista. Uutiskirjeen voi peruuttaa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Lue lisää