<- Takaisin resepteihin
Hunajalla höystetty raparperikakku

Hunajalla höystetty raparperikakkuMonella meistä on tapana herkutella kakuilla juhannuksena. Tässä ihana, raikas ja nopea resepti raparperikakkuun, jonka höystimme tuttuun tapaan hunajalla.

Pohja:

  • n. 4 dl keksimuruja
  • 50 g sulatettua voita

Täyte:

  • 1–1,5 litraa pilkottua raparperia
  • n. 50 g hunajaa (esim. Vadelmapusu)
  • tilkka vettä
  • 2,5 dl vispikermaa
  • 500 g mascarponejuustoa
  • n. 50 g juoksevaa hunajaa (esim. Korpihunaja)
  • 2 tl vaniljasokeria tai maun mukaan

  1. Vuoraa irtovuokapohja leivinpaperilla. Kuvan kakku on tehty 24 cm vuokaan, mutta mikä koko tahansa käy. Pienemmässä vuoassa kakusta tulee korkeampi.
  2. Murskaa keksit vahvassa muovipussissa tai astiassa.
  3. Lisää sulatettua voi ja sekoita. Levitä keksimuru irtopohjavuoan pohjalla tasaisesti ja laita jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi.
  4. Laita raparperit kattilaan, lisää hunaja ja tilkka vettä. Keitä seosta hiljaisella tulella noin 15 minuuttia tai kunnes raparperi on pehmennyt kunnolla.
    Vinkki: Jos keität raparperit runsaassa vedessä ja lisäät hunajan määrää, voit erotella massan ja nesteen käyttämällä tiivistä sihtiä. Massasta tulee valmista sosetta kakkuun ja nesteestä saat maukasta raparperimehua! Sopivan makeusasteen saat testaamalla makua keittämisen aikana ja lisäämällä hunajaa tarpeen mukaan.
  5. Jäähdytä raparperisose jääkaappikylmäksi.
  6. Täytettä varten vatkaa kerma hyväksi vaahdoksi. Lisää mascarpone vähitellen ja lopuksi hunaja. Maistele.
  7. Kun raparperisose on jäähtynyt, lisää sitä kevyesti sekoittaen täytteen sekaan niin että täytteeseen jää näkyviin sosetta raitoina. Voit lisätä sosetta oman maun mukaan (kaikkea ei tarvitse käyttää).
  8. Kaada täyte pohjan päälle, tasoita ja peitä esim. kuvulla. Laita kylmään ainakin kuudeksi tunniksi.

Tilaa uutiskirje

Voit voittaa 93 euron hunajapaketin!

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla uutuuksista, kampanjoista ja markkinatapahtumista. Uutiskirjeen voi peruuttaa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Lue lisää